fbpx

GURUDWARA YOGA

Gurudwara Yoga, Kurucusu Nazmi Gurudwara'nın kendi tinsel yolculuğunda öğrendiği Traditional Hatha Yoga, Sivananda, Integral ve Yin Yoga stillerini kendi deneyimleri ile eklektik bir biçimde birleştirmesi sonucu oluşmuştur. Son derece yumuşak, akıcı, açık ve çok derine erişen bir yöntem olarak gelişmiştir ve öğrencilerinin yaşamlarında istedikleri değişimleri yapabilmelerine ve kendilerini tanımalarına yardımcı olur...

Daha fazla bilgi için tıklayınız.



EGİTMENLER : GURUDWARA


HATHA YOGA

Hatha Yoga’nın amacı, diğer yoga türlerinde olduğu gibi bedensel, zihinsel ve ruhsal yaşantımıza bir denge getirmektir Bu sayede daha fit bir vücuda kavuşabilir ve formunuzu da uzun süreyle koruyabilirsiniz. Arkasında ‘bize verilen bir araç’ olan bedenimize iyi bakarak sağlıklı bir yaşam sürdürme anlayışı yatar. Bu yüzden Hatha Yoga ağırlıklı olarak fiziksel çalışmalardan oluşur ve bunu fiziksel duruşlara ve nefes egzersizlerine ağırlık vererek gerçekleştimeyi amaçlar. Gevşeme teknikleri ve teslimiyetle bedenimiz üzerinde kontrol sağlamamıza yardımcı olur.
Burada Ha güneş, Tha ay anlamına gelir.

SİVANANDA YOGA

Swami Sivananda'nın "hizmet et, sev, ver, arın, meditasyon yap, farkında ol" öğretisine sadık kalınarak, öğrencilerinden Swami Vişnu-Devananda tarafından 1957'de kurulmuştur. Sivananda'nın amacı binyılların disiplini olan yoganın ayrıldığı farklı kolları toparlayarak bütünsel bir yoga anlayışı oluşturmaktı. Bundan kaynaklanarak, tüm dünyaya yayılmış olan yaklaşık 60 Şivananda ashram ve merkezlerinde, raja, karma , bhakt ive jyana, yoga birbirlerini tamamlayıcı olarak yer bulur. Yoga Duruşları, Nefes, Meditasyon, Gevşeme, Doğru Beslenme'den oluşan 5 temel prensibin her birine ayrı önem verilir. Temel Sivananda Yoga çalışmasının yapısı, belli bir seriye dayanan bütünsel bir uygulamadır. Derste, başlangıç gevşemesini takiben, nefes çalışması yer alır. Ardından Surya Namaskar serisiyle beden ısınırken nefesle koordine hale gelir. Belirli bir sıraya oturan asanalar dizisi dersin ana bölümünü teşkil eder. Telkinli derin gevşeme ile çalışma tamamlanır.

INTEGRAL YOGA

Integral Yoga, altı klasik Yoga felsefe ve uygulama dalını birleştiren bir Yoga sistemidir : Hatha, Raja, Bhakti, Karma, Jnana ve Japa Yoga. Sri Swami Satchitananda Saraswati tarafından Hindistan'dan batıya getirilmiştir. 

Amacı; fiziksel pratikler ve hayata dair felsefi yaklaşımı birleştirip bireylerin fiziksel, duygusal, zihinsel ve ruhsal yönlerini geliştirerek bedeni, zihni ve ruhu bütünleştirmektir

Bu sistem, Swami Satchidananda'nın insanın gerçek doğası olarak gördüğü içsel huzur ve coşkuya erişmek için gerekli olan fiziksel ve zihinsel durgunluğu geliştirmek için asana, pranayama ve meditasyon uygulamaları bulundurur. Ayrıca uygulayıcıları hizmet odaklı bir yaşama yönlendirir.

Integral Yoga inançlar arası anlayış üzerine de kuruludur. Swami Satchidananda tüm dinlerin temel evrensel ilkeleri paylaştığını öğretmiştir ve Integral Yogilerin çeşitlilikteki tekliğe saygı göstermelerini ve onu onurlandırmalarını desteklemiştir. Bunu şu sözüyle özetlemiştir: "Hakikat birdir, yollar birçok."

Bu bir din değildir ama ruhsal çalışmanın temelini oluşturan bir öğreti harmanıdır. Dalları sıralı değildir, uygulayıcılar bireysel ihtiyaçları doğrultusunda onlara uyan kombinasyonu bulabilirler.

YİN YOGA

Yin Yoga derin bir fiziksel ve zihinsel rahatlama sağlayan, sürekli poz değiştirmeden çok fazla hareketle değil, çok az kas gücü kullandığımız, yerde yapılan, pozlarda uzun süre kaldığımız derin ve sessiz bir uygulama. Özellikle çok fazla aktivite içeren yaşam tarzlarına uygun.

İhtiyacınız sakinleşmek, gevşemek ve enerjinizi arttırmaksa, yorgun ya da enerjisiz hissediyorsanız Yin Yoga tam size göre…

Yin yogada kaslardan ziyade eklemler ve bağ dokular üzerinde çalışıyoruz. Vücudumuzun tüm ağırlık ve baskısını taşıyan bağ dokuların içinde, enerji akışını sağlayan kanallar (Meridyenler) vardır. Yin yoga hareketleriyle prana yani yaşam enerjisi eklemleri ve derindeki bağ dokuları harekete geçirir ve bu bölgelere daha çok kan ve enerji gitmesini sağlar. Bu sayede meridyenler üzerindeki enerji tıkanıklıkları açılır, prana sinir sistemine daha rahat ulaşır. Böylece daha sakin, dingin ve huzurlu oluruz.

Diğer dersler ve program için tıklayınız.

Yoga atölyesine katılmak ve daha detaylı bilgi almak için This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresine mail atabilirsiniz.

Go to top